Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Självmordbombningen i Jerusalem förra veckan var inhuman och uppenbart kontraproduktiv för den palestinska frihetskampen, varför Palestinagrupperna i Sverige precis som ledningen för PLO, den enda av FN erkända lagliga företrädaren för det palestinska folket, tar avstånd från dådet.

Samtidigt är det nödvändigt att Sverige, EU och världssamfundet börjar inse att den sortens blodiga svar på Israels mångdubbelt så mycket blodigare aggressioner mot palestinierna är oundvikliga resultat av Israels olagliga ockupation av Palestina.

Enbart under veckan som föregick självmordsdådet som kostade åtta israeler livet, fyra av dem minderåriga, dödade israeliska trupper 120 palestinier av vilka drygt hälften var civilpersoner, däribland 25 minderåriga. Och så har det pågått under årtionden. Israelerna dödar hela tiden mångdubbelt så många palestinier, inte minst barn, som antalet israeliska offer för palestinskt våld.

Det är hög tid att omvärlden noterar att det israeliska våldet utövas av den israeliska staten, medan det palestinska våldet utövas av smågrupper som agerar i konflikt med palestiniernas officiella språkrör, PLO.

PGS uppmanar regeringen och EU att snarast vidta riktade sanktioner mot den israeliska våldsregimen. Uppslag till hur sanktionerna kan utformas finns inom ramen för den så kallade Stockholmsprocessen, vars slutrapport om ”targeted sactions” från 2003 kan plockas fram ur byrålådorna och tillämpas efter mönster av de sanktioner som bidrog till att sätta stopp för Sydafrikas apartheidregim.

Per Gahrton
Ordförande Palestinagrupperna i Sverige

Air Jordan XI 11 Low

d6_nid: 
834