Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Moderna Dansteatern c/o Bio Rio
CLOSE - Finns det någon mening med konsten?

Var: Bio Rio, Hornstulls strand
T-bana Hornstull
När: 29 oktober 19.30
www.biorio.se

Moderna Dansteatern c/o och Bio Rio arrangerar en kväll med temat konstnärligt arbete i möjliga och omöjliga miljöer med fokus på Palestina. Inbjudna gäster är bland annat koreografen Anna Källblad som driver konstprojektet CLOSE i Ramallah ihop med mezzosopranen Annette Taranto. Inbjudna är också Julia Bailey, koordinator för de två arrangerande organisationerna i Ramallah; OWCA och WATC, med mångårig erfarenhet av att initiera och driva konstprojekt i form av internationella kultursamarbeten och Mazen Saádeh, grundare av OWCA och internationellt erkänd dokumetärfilmare. Det blir filmvisning och samtal kring frågeställningar som: Vågar man? Vilka fallgropar finns det? Vad kan man lära och vad kan man ge?

Efter samtalet visas dokumentärfilmen My friend my enemy av Mazen Saádeh.
I filmen får vi möta en grupp unga kvinnor från USA, Israel, Västbanken och Gazaremsan som alla möts på ett fredsläger sommaren 2000. Två år senare utbryter den andra intifadan och en av flickorna grips. Vi får nu följa kvinnornas kamp med sig själva för att kunna sluta upp kring sin fängslade syster och inte falla tillbaka till gamla fördomar och hat. Mazen följde de unga kvinnorna under ett års tid och skapade med sin film ett unikt tillfälle att ta del av palestinska och israeliska ungdomars liv mitt under pågående konflikt.

jackets

Tidsperiod: 
torsdag, januari 1, 1970 - 01:00
d6_nid: 
1 499
Adress: