Pressmeddelande från Palestinagrupperna i Sverige
Per Gahrton, ordförande i Palestinagrupperna, i ett tal idag i Täby:

– Upptrappningen av det israeliska våldet mot civila palestinier i Gaza visar än en gång att fredsprocessen helt har avstannat och att Sharon-regimen inte har några seriösa avsikter att följa FN:s beslut och utrymma samtliga ockuperade områdena så att en suverän palestinsk stat kan bildas, sa Per Gahrton, ordförande i Palestinagrupperna i Täby på måndagen.

– Israels fortsatta byggande av en åtskillnadsmur på palestinskt område, något som nyligen av Internationella Domstolen i Haag förklarades som olagligt, bidrar givetvis till desperation på den palestinska sidan. Faktum är att Israel under intifadan dödat fyra gånger fler palestinska civila än antalet israeliska offer för palestinska självmordsbombare.

– Det är bra att statsminister Göran Persson återigen har uppmärksammat offren för nazisternas judeutrotning för sextio år sedan genom att dela ut ett Per Anger-pris. Men det är svårt att förstå varför han och den svenska regeringen visar likgiltighet och passivitet inför Israels ständiga brott mot mänskliga rättigheter och internationell lag. Har inte palestinier samma rätt till vår solidaritet som offer för nazistiskt, apartheidrasistiskt, sovjetkommunistiskt eller USA-imperialistiskt övervåld? När hedrade Göran Persson senast ett mördat palestinskt barn? När inser Göran Persson som den förre socialdemokratiske utrikesministern Sten Andersson att det som israeliskt ockupationsstyre gör mot det palestinska folket helt enkelt är "för jävligt"?

Per Gahrton talade hos Palestinagruppen Stockholm Nordost måndagen den 4/10 kl 19, i Föreningsgården Täby Centrum, Blå Rummet
Kontakt Per Gahrton 070/6973005nike flyknit lunar 3 womens Sale -75% OFF Cheap nike flyknit lunar 3 mens Store

d6_nid: 
156