Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Den 30 juni bordades skeppet ”Spirit Of Humanity” av israelisk militär som kidnappade och förde bort 21 fredsaktivister och hjälparbetare från 11 länder, bland dem den tidigare ledamoten av USA:s kongress Cynthia McKinney och den irländska fredspristagarinnan Mairead Maguire.

Fartyget, på väg till Gaza med mediciner, leksaker och byggmateriel, bordades på internationellt vatten, helt i strid med alla internationella regler, men hittills utan protester från EU eller USA, som annars ser kapningar utförda av pirater utanför till exempel Somalias kust som ett stort problem.

”President Obama har just sagt åt Israel att släppa in humanitärt och återuppbyggnadsmateriel, och det är exakt vad vi försökte göra” förklarade Cynthia McKinney efter kapningen.

Attacken mot ”Spirit Of Humanity” är bara en i raden mot fartyg som försöker bryta Israels blockad av Gaza. Trots att en alldeles ny rapport från Röda Korset konstaterar att 1,5 miljoner palestinier i Gaza är ”fångade i desperation”, och trots att 4,5 miljarder dollar finns donerade av internationella givare till återuppbyggnad av Gaza, tillåter Israel inte införande av något som helst byggmateriel till alla de som fortfarande lever i ruinerna av sina tidigare hem. Svårt sjuka människor hindras att lämna Gaza för nödvändig medicinsk behandling, vattenförsörjningen är endast nödtorftigt återställd och varje dag pumpas många tusen liter orenat avloppsvatten direkt ut i Medelhavet.

Detta får inte fortsätta. Det är EU:s, och ytterst det svenska ordförandeskapets, skyldighet att genast se till att den israeliska piratverksamheten stoppas och att Israel slutar upp med att blockera och terrorisera befolkningen i Gaza.

Palestinagrupperna i SverigeLebron Soldiers XI 11

d6_nid: 
1 254