[i]Henrik Pelling och David Henley[/i]

Den 6-7 juni ägde Palestinaseminariet i Sjövik rum för sjunde gången. Det var ett späckat schema under temat ”Efter Gazakriget, efter israeliska valet” som väntade de drygt 80 deltagarna. Från olika håll och kanter i hela Sverige deltog intresserade och representanter för olika organisationer, inte minst från PGS, samt gäster från Palestina och Israel.

Det var en känslosam helg där många bar på berättelser och minnen av händelser och vänner som drabbats inte minst under det närliggande 22-dagars anfallet mot Gaza. Mustafa Staiti från Palestina fängslade åhörarna när han berättade om hur han och hans vänner jobbar med teater för att stärka och engagera ungdomar i Jenin. Amos Gvitz från Israel bjöd på en minnesvärd och personlig skildring av den diskriminering och de övergrepp som beduiner inom Israels gränser tvingas uthärda. För PGS talade Dr David Henley och Dr Henrik Pelling, som besökt Gaza efter bombningarna, om barnens situation och framtiden. PGS ordförande, Per Gahrton, som skämtsamt antog att samtliga närvarande redan läst hans bok "Palestinas frihetskamp" fokuserade i sitt anförande på vilka möjliga slutgiltiga lösningar som finns på Israel-Palestina-konfliken.

Det var med belåtna miner, även om än en och annan visade tecken på sömnbrist, som seminariet avslutades och deltagarna lämnade Sjövik för denna gång.

Läs mer om föredragen på bloggen: http://palestinagrupperna.wordpress.com/

Niklas Berg
Foto: Anna Wester


[i]Per Gahrton[/i]


[i]David Henley och Per Gahrton[/i]Lebron XIV 14 Glow

Område: 
d6_nid: 
1 203