"Det började med en tanke. Fortsatte med ett samtal. Tänk om vi kunde ta ny och spännande öl till den svenska marknaden. Öl som få hört talas om och från länder där få skulle komma på tanken att söka. Öl från innovativa producenter som inte tidigare haft en möjlighet att imponera på en svensk publik. Ur samtalet växte en idé om ett annorlunda företag.

Var vi hamnar återstår att se. Men nu har Taybeh kommit till Sverige - direkt från Västbanken och Palestina. Ett tecken på spirande entreprenörskap i ett område som så väl behöver det; ett tecken på att den svenska ölmarknaden är på väg att ta ytterligare ett steg mot verklig mångfald. Tecken på förändring - First Signs of Water."

Det svenska företaget First Signs of Water har introducerat det palestinska ölet Taybe i Sverige. Ölen bryggs i byn med samma namn på Västbanken, nära Ramallah, i Palestina. Från och med 1 mars finns Taybeh Golden i Systembolagets beställningssortiment (artikelnummer: 89227) och på ett antal utvalda restauranger och barer i Stockholm. Läs mer på First Signs of Water.

Jade Rasif

d6_nid: 
2 022