Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Palestinagrupperna kommer regelbundet att summera  händelsutvecklingen kring Ship to Gaza och dess samarbetsorganisationer som utgör Freedom Flottilla 2.0 - Stay Human.

 

Dagen har kretsat kring den intrenationella presskonferens som hölls på förmiddagen. I panelen satt bland andra Henning Mankell och Dror Feiler från Sverige, Alice Walker och Ann Wright från US Boat to Gaza samt representanter från Grekland, Frankrike och Spanien. Niklas Berg deltog och berättade bland annat Dror Feiler, den internationella flottans talesperson sade att flottan reser inom de närmaste dagarna och består av ett tvåsiffrigt antal båtar. Dror sade att ingen kommer kunna stoppa flottan och att den kommer att försöka om och om igen tills dess att den lyckas bryta blockaden. Vidare sade Dror att Israel försöker stoppa flottan med alla medel, bland annat genom försök att outsourca blockaden till Grekland, USA och andra länder i sina försök att stoppa flottan. Dror menade att flottan redan visat sig ha effekt eftersom Israel helt plötsligt börjat släppa in varor av högre kvantitet och av nya slag och samtidigt hänvisar till detta som ett argument för att flottan inte behövs. Alice Walker,  känd människorättsaktivist från USA och författare av boken The Color Purple berättade att hon åker med frihetsflottan för att den amerikanska regeringen har misslyckats och svikit Gaza. Hon avlutar med det budskap Frihetsflottan hon anser att Frihetsflottan riktar till människorna i Gaza: "We are coming!" Henning Mankell riktade sitt tal till åhörare för den israeliska regeringens räkning och uppmanade dem att inte vanställa sanningen utan rapportera hem att detta är inte en krigsförklaring, det är en handling för fred.

 

Se hela presskonferensen på den internationella koalitionens hemsida här och följ den vidare utvecklingen på PGS Facebook och Twitter  .

 

Niklas Berg skriver direkt från Athen på sin privata blogg om utvecklingen och reflektioner kring Ship to Gaza. Han berättar bland annat i dagens inlägg om de tidigare försöken att nå Gaza via vattenvägen. En berättelse om glädje, hopp, sorg och förväntningar. 2008 kom en av båtarna fram och en del av passagerarna valde att stanna i Gaza och blev kort därefter vittnen till Israels krig mot Gaza. Läs hela inlägget på Niklas blogg här.

 

I Stockholm kommer vaklokalen för Ship to Gaza öppnas imorgon eller på onsdag på Tegen2, Bjurholmsgatan 9B. Där finns arbetsbord, storbildsskärm och direkt uppdateringar. Alla är välkomna dit. I Göteborg sker vaket på Gnutiken på Övre Husargatan 27 i Göteborg. Inom kort kommer en jourväxel att öppna på nummer 031 780 28 00 där man kan få senaste information via telefon.

 

I Stockholm hålls en manifestation till stöd för Ship to Gaza den 29 juni på Mynttorget klockan 18.00. För talare och program klicka här. En större manifestation planeras även i Göteborg, vi återkommer med mer information så snart vi vet mer.

 

Igår uttalade en framstående grupp svenskar sitt stöd för Ship to Gaza. Nyligen uttalade även Desmond Tutu sitt stöd för Frihetsflottan, hans uppmaning är nu öppen för allmänhetens undertecknande. Skriv under du också. Du kan göra det här.

 

Glöm inte kontakta din lokaltidning, dina lokalpolitiker, författa lokala stöduttalanden och anordna lokala vaklokaler. Inom de närmaste dagarna reser vad Alice Walker "vår tids Freedom Ride" mot Gaza. Ett av historiens mest omfattande manifestationer för rättvisa. Är du redo?

 

Lite länkar:

Stöd Ship to Gaza på Facebook med en knapp på din profil genom att klicka här

Pnina Feiler som är en av de äldsta passagerarna på flottan och tillika israelisk människorättsaktivist intervjuas på Feministiskt Perspektiv här.

På UNT:s ledarblogg förklarar Aron Lund varför Ship to Gaza är så viktigt

Följ Ship to Gaza även på Ship to Gazas hemsida, Facebook och Twitter.

 

Som vanligt om ni har några frågor så är ni välkomna att kontakta oss på kansliet. Under flottillan så har vi jourtelefon och är tillgängliga nästan dygnet runt!

info@palestinagrupperna.se - Tel: 08-641 72 88

 

 

Air Zoom Vomero 14

d6_nid: 
2 187