Det är sällan som vi under våra liv möter människor som provocerar och samtidigt inspirerar så många människor som Ezra Nawi gör.

Han är en israelisk människorättsaktivist av judisk-arabiskt ursprung, han är homosexuell och han har anslutit sig till den palestinska befrielsekampen. Ezra provocerar den israeliska polisen och militären så till den milda grad att han regelbundet trakasseras och fängslas.

Nu är han aktuell med ett Sverigebesök och kommer från den 3- 22 augusti att vara på turné runt om i landet. Han är inbjuden av Folkets Bio Malmö, Sthlm Pride och Palestinanätverket - en del av Riksteatern. Med sig har Ezra filmen Citizen Nawi som är regisserad av den israeliske dokumentärfilmaren Nissim Mossek. Filmen gestaltar bland annat Ezras dagliga kamp mot homofobin och rasismen och den fick stående ovationer och ett speciellt omnämnde vid Jerusalems Internationella Filmfestival.

Ezra är aktiv i kampen mot dels ockupationen dels den vardagliga homofobin och rasismen. Ta tillfället i akt och se Citizen Nawi samt träffa huvudrollsinnehavaren Ezra och hör honom berätta om sin kamp! Nedan hittar ni Ezras Sverigeturné med länkar till information om varje visning/möte.

Ezras turnéplan:

3/8 på Biograf Zita i Stockholm kl. 17:00
4/8 på Kulturhuset, Stockholm Pride kl. 12:00 "Ezra Nawi: queer activism has no borders"
5/8 på Kulturhuset, Stockholm Pride kl.11:00
8/8 Fyrisbiografen i Uppsala, S:t Olofsgatan 10, kl. 18.00
14/8 Hagabion i Göteborg, Linnégatan 21, kl. 18.30
15/8 Biograf Elektra, Västerås, Sintervägen 6, kl. 18.30
16/8 Bio Rio i Stockholm, Hornstulls strand 3, kl. 18.00
20/8 Biograf Kino, Lund, kl. 16.15
21/8 Biograf Orkanen, Malmö
kl. 18:30

Ni kan även tipsa era vänner och bjuda in dem till Facebook-evenemanget med Ezras Sverigeturné!

Medarrangörer just nu: Folkets Bio, Palestinagrupperna i Sverige, RFSL Västmanland, Judar för israelisk-palestinsk fred, Tupilak kulturförening, HBTQ-Festivalen, Fyrisbiografen, Homosexuella socialister, Palestinanätverket-en del av Riksteatern,
ARF – Film och kultur för mänskliga rättigheter, Frihetsteaterns Vänner i Malmö, ABF Malmö.

Air Jordan Releases 2019

d6_nid: 
2 255