Välkomna på ett offentligt möte där Per Gahrton berättar om maktrelationerna i Palestina och om de olika palestinska partierna inför de kommande valen i Gaza och på Västbanken. Per Gahrton har sedan början av 1960-talet följt utvecklingen i Mellanöstern, Palestina och Israel. Han har skrivit böcker och hundratals artiklar i ämnet; bland annat den fylliga och redogörande: Palestinas frihetskamp som är en faktaspäckad skildring av palestiniernas kamp för en fri och självständig stat sedan 1947.  Han har under många år varit ordförande i Palestinagrupperna. Tid: 18:00 torsdagen den 19/1. Plats: ABF-huset, Sveavägen 41. Brantingsalen.

Kom och lyssna på när Per Gahrton berättar om maktrelationerna i Palestina och om de olika partierna. Förutom Al Fatah och Hamas, även om de andra partierna: Initiativet, PFLP; DFLP m.fl. Vilka är förutsättningarna för att rösta i valen och hur ser en demokratisk utveckling ut  i perspektivet av att Palestina ansökt om medlemskap som stat i FN?

Ni kan tipsa och bjuda in era vänner via Facebook-evenemanget: Maktrelationerna i Palestina: Offentligt möte med Per Gahrton.

Mötet ingår i studiecirkeln Palestina och folkrätten: Kursen har ett flexibelt innehåll kring huvudrubriken,med inbjudna gäster, filmvisning m.m. Om du är intresserad av att delta i studiecirkeln kontakta oss på vår provisoriska e-adress: palestinagruppen.stockholm@gmail.com så skickar vi mer information till dig. Kort kan sägas att vi under våren kommer att ses 6 gånger med den totala studietiden på 18 timmar.

Arrangörer för mötet: Palestinagruppen i Stockholm, Studiecirkeln: Palestina och folkrätten och ABF Stockholm

d6_nid: 
2 361