Efter Gaza – Efter Valet
Hur ska Sverige agera och vad ska vi göra för att Sverige ska agera?

Israel har nyligen avslutat sin senaste offensiv mot Gaza. Resultatet är ca 1 500 döda Palestinier - mer än en tredjedel barn - mångdubbelt fler skadade och tiotusentals bostadslösa. Offensiven mot Gaza är ändå bara ett i mängden av Israels brott mot folkrätten och de mänskliga rättigheterna sedan staten Israel bildades.

I 40 år har Israel i strid med FN:s resolutioner ockuperat Västbanken och Gaza. De israeliska bosättningarna fortsätter att expandera samtidigt som muren fortsätter att byggas ut. Under ockupationen lever palestinierna i ständig rädsla för trakasserier, misshandel, godtyckliga arresteringar och mord. Dessutom sker en systematisk diskriminering inom staten Israel av de palestinier som är israeliska medborgare. Mycket talar dessutom för att situationen för palestinierna i Israel kommer försämras i och med framgångarna för högern och ultranationalisterna i det israeliska valet. Trots dessa uppenbara och upprepade brott mot internationell rätt låter Sverige och omvärlden Israel hållas.

Visserligen växte opinionen mot Israel i samband med offensiven mot Gaza, men Sverige har inte ställt några reella krav på Israel. Den opinion vi såg då ser vi inte heller längre, trots att Israels brott fortsätter.

Vänsterns internationella forum (V) och Green forum (MP) tillsammans med Palestinagrupperna i Sverige bjuder därför in till ett seminarium för att diskutera följande frågeställningar:

Hur kan vi skapa en bred opinionsrörelse för att Sveriges regering skall agera mot Israels brott mot Internationell rätt? Vilka krav och framförallt vilka sanktioner skall Sveriges regering vidta mot Israel?

Deltagare:
Salah Shafi, (PLO:s Ambassadör i Stockholm)
Jonatan Stanzcak, (Medgrundare The Freedom Theatre)
Mehmet Capelan, (Riksdagsledamot Miljöpartiet)
Torbjörn Björlund, (Riksdagsledamot Vänsterpartiet)

Moderator:
Jessika Lindberg (PGS förbundsstyrelse)

Arr: Vänsterns internationella forum (V), Green forum (MP) och Palestinagrupperna i Sverige (PGS)
.
Tid och plats
Lördag 7 mars
Internationella biblioteket
Kl. 14-17
Adress: Odengatan 59 (Bredvid huvudbiblioteket)sneakers

Tidsperiod: 
torsdag, januari 1, 1970 - 01:00
d6_nid: 
1 152
Adress: