Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Till
Sveriges Regering

Till försvar av Azmi Bishara

Palestinagrupperna i Sverige (PGS) upprörs starkt över det faktum att Knesset-ledamoten Azmi Bishara, en av de mest framträdande palestinska folkvalda i Israel, blivit förbjuden att kandidera till det israeliska parlamentsvalet som snart äger rum.

Palestinagrupperna i Sverige är starkt oroat över att Israel, som alltid har understrukit sina demokratiska traditioner, nu vänder demokratins institution ryggen genom att förbjuda sittande Knessetledamöter som Azmi Bishara att ställa upp till omval. Detta fungerar som en tydlig signal – ”ni är inte önskvärda” – gentemot hela den palestinska minoriteten i landet som utgör nästan 20 procent av Israels befolkning.

Den palestinska minoriteten i Israel upplever det som nu sker som en del av en större kampanj för att slå till mot dem. Palestinierna i Israel känner sig alltmer utestängda och diskriminerade som medborgare i Israel, till och med direkt hotade, efter ett flertal allvarliga händelser som riktats mot den palestinska befolkningen i Israel och mot dess valda företrädare i Knesset de senaste två åren. Under Sharons samlingsregering har det blivit alltmer uppenbart att värderingar som lika rätt för alla medborgare öppet ifrågasätts och åsidosätts av den styrande samhällseliten.

Vi uppmanar svenska myndigheter och politiker att följa med i den vidare utvecklingen och att stödja parlamentsledamoten Azmi Bishara i rätten att kandidera till Knesset. Om förbudet mot Bishara att kandidera till omval kvarstår, bör Sverige på egen hand och via EU vidta diplomatiska åtgärder mot staten Israel.

SNEAKERS

d6_nid: 
171