Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

– Sveriges arkitekter skickade tre personer som undersökte rätten till ett kulturarv, med inriktning på byggnader, samt hur landskapet förstörs och förändras av ockupationsmakten. Fortsatt engagemang planeras via organisationen ”Kulturarv utan Gränser”. De första kontakterna har också tagits med Sida om eventuellt projektstöd till Gamla Stan i Jerusalem.

– Lärarförbundet skickade samtliga sju medlemmar i förbundets centrala utskott för samhällskunskap och religion. De undersökte situationen utifrån rätten till utbildning och barnkonventionen samt fackliga rättigheter.

– Svenska folkhögskolans lärareförbund skickade två förtroendevalda med internationellt ansvar. De undersökte situationen när det gäller rätten till utbildning och fackliga rättigheter. De besökte bl.a. skolor och talade med lärare och elever, hade möten med utbildningsministeriet och träffade företrädare för det Palestinska lärarfacket. Med på deras resa var också en person som är anställd på PGS kansli och som är mycket ute och informerar på skolor runt om i Stockholm. Detta var ett bra tillfälle för henne att lära sig om situationen på plats. – Vårdförbundet Avdelning Stockholm skickade tre personer från sin styrelse. De reste tillsammans med en grupp på ytterligare fem personer från avdelningen, som deltagit i en studiecirkel om situationen i Palestina.

– Tre personer från Judar för Israelisk Palestinsk Fred, JIPF samt tre universitetsstudenter. (delfinansierat av Forum Syd).

– En medlem i Liberala ungdomsförbundet åkte tillsammans med PGS ordförande Per Gahrton.

– Ordförande för Barnmorskeförbundet åkte tillsammans med en forskare från Karolinska institutet.

– Fyra gymnasierektorer åkte ner och studerade situationen för lärare i Palestina. De besökte bl.a. skolor och talade med lärare och elever, hade möten med utbildningsdepartementet och träffade företrädare för det Palestinska lärarfacket. Se deras rapport.

– En person från Grafiska fackförbundet i Stockholm.

– Tre personer som är medlemmar i Liberala Ungdomsförbundet reste som privatpersoner.

– Fem bibliotekarier med intresse av Mellanöstern åkte ner och träffade författare, besökte bibliotek och läsestugor, samt flera människorättsorganisationer.

– Fem personer som är aktiva medlemmar i PGS deltog på en resa (betalade allting själv)

– Två journalister och en jurist var nere under valet och träffade kollegor från hela världen; journalister och valövervakare, samt företrädare för de olika partierna.

Nike

Område: 
d6_nid: 
517