PGS tycker att det var en fantastisk demonstration mot Israels ockupationspolitik i Malmö i lördags och vi vill tacka arrangörer och deltagare.

Vi vill också understryka det självklara, att Palestinagrupperna i Sverige med all kraft fördömer det våld som utfördes av en liten grupp svartklädda bråkstakar i samband med demonstrationen.

Vi betraktar våldsaktionen som ett direkt sabotage mot den palestinska frihetskampen. Våldsverkarna kan inte ha missförstått det solklart tydliga budskapet från Palestinagruppernas talare och de palestinska mötesledarna – att det var för palestiniernas skull som det var så viktigt att det blev en fredlig, laglig och värdig demonstration.

När man i det läget går till fullständigt meningslös attack mot polisen kan det bara bero på att man avsiktligt vill skada Palestinarörelsen. Vi kan inte finna någon ursäkt för det s k svarta blockets agerande. Vi sörjer tillsammans med våra palestinska vänner att en liten klick infödda svenska sabotörer lyckades förvandla en folkfest för Palestinas sak till ett vapen i handen på de lobbyister som vill rättfärdiga och dölja israeliskt våld mot palestinier.

Per Gahrton
Ordförande Palestinagrupperna i Sverige
New Jordan 11 Mens Sneakers Sale,Official New Jordan 11 Womens Online

d6_nid: 
1 165